ارمنستاناروپاسبک زندگیقاره ها

راهنمای شکم‌گردی در ارمنستان – معرفی ۵ غذای معروف ارمنستان

راهنمای شکم‌گردی در ارمنستان – معرفی ۵ غذای معروف ارمنستان
۵ (۱۰۰%) ۳ votes

گردشگران همیشه دوست دارند که هنگام سفر به کشورهای خارجی، خوردن غذاهای عجیب و غریب و جالب آن کشور را تجربه کنند. غذاهای محلی معمولا چیزهای زیادی راجب آداب و رسوم یک منطقه می گویند. ارمنستان نیز مانند دیگر کشورها غذاهای خوشمزه و متنوعی دارد که هنگام سفر، نباید آنها را فراموش کرد. در این نوشته به معرفی ۵ مورد از معروف ترین عذاهای سنتی ارمنستان میپردازیم پس با مجله گردشکری سفر خوب همراه شوید

۱- کوفته گوشت

کوفته گوشت - عذاهای سنتی ارمنستان
کوفته گوشت – عذاهای سنتی ارمنستان

به مانند آداب طبخ غذا در ایران، گوشت یکی از اصلی‌ترین موادهای لازم برای طبخ غذا در ارمنستان است. به بیشتر غذاهای طبخ شده در این کشور اگر نظر بیندازید می‌توانید به کار بردن گوشت در آنها را ببینید. کوفته‌ی گوشت اما یکی از سنتی‌ترین غذاهای این کشور است. ترکیب گوشت گاو، پیاز و سبزیجات معطر که در مخلوطی از گوجه فرنگی و آب پخته می‌شود یکی از پرطرفدارترین غذاهای این کشور است. تمایز این غذا با کوفته‌های ایرانی آن است که در این کوفته لپه به کار نمی‌رود و به جای آن سیر کاربرد فراوانی دارد.

۲- خاشلاما (khashlama)

خاشلاما - عذاهای سنتی ارمنستان
خاشلاما – عذاهای سنتی ارمنستان

خاشلاما یک نوع آب‌گوشت است ولی در ارمنستان فلسفه و داستان‌ها دارد. در ارمنستان باستان مردم گوسفند یا گاو را برای خدای‌شان قربانی و از گوشت آن برای پختن خاشلاما استفاده می‌کردند. مسئولیت پختن خاشلاما در ارمنستان بر دوش مردان خانواده است و در مراسم خاکسپاری ارمنی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. برای پختن این غذا باید گوشت را در آب بجوشانید و به آن سیب زمینی، پیاز، گوجه و سبزیجات دلخواه را اضافه کنید. اما برای خوردن خاشلاما در ارمنستان مراقب باشید چون برخی رستوران‌ها به آن شراب اضافه می‌کنند.

۳- خورواتس (Khorovats)

خورواتس - عذاهای سنتی ارمنستان
خورواتس – عذاهای سنتی ارمنستان

خورواتس بسیار شبیه به کباب چنجه یا ششلیک خودمان است. ارمنی‌ها گوشت بره، گوسفند و یا خوک را تکه تکه کرده و سپس آن را با ذغال روی منقل کباب می‌کنند. روش سنتی‌تر پختن خورواتس، استفاده از تنور است. در این روش سیخ‌های گوشت بر روی یک میله آویزان شده و به داخل تنور می‌روند تا به آرامی بپزند. در فرهنگ ارامنه پختن خورواتس یک کار مردانه است و زنان می‌توانند سالاد و سبزیجات را آماده خوردن کنند. معمولا خورواتس در مهمانی‌های خانوادگی آخر هفته پخته می‌شود اما در رستوران‌های ارمنی خورواتس از غذاهای اصلی به‌حساب می‌آید.

۴- هاریسا

هاریسا - عذاهای سنتی ارمنستان
هاریسا – عذاهای سنتی ارمنستان

این غذا تقریبا مشابه حلیم ما ایرانی‌ها است. در هاریسا ابتدا پوسته گندم با مرغ، گوشت گوسفند یا گوشت گاو پخته شده مخلوط می‌شود و بعد این مواد در همجواری با یکدیگر مجددا پخته می‌شوند. در آخر نیز به هنگام سرو غذا به آن روغن افزوده می‌شود. هاریسا را می‌توان به عنوان صبحانه و یا هر وعده‌ی دیگر غذایی نوش جان کرد.

۵- باستورما (Basturma)

باستورما - عذاهای سنتی ارمنستان
باستورما – عذاهای سنتی ارمنستان

باستورما نوعی گوشت فرآوری‌شده شبیه ژامبون است. در ژامبون، گوشت و ادویه‌جات با هم مخلوط می‌شوند اما در باستورما تکه‌های گوشت، دودی شده و سپس به آن ادویه اضافه می‌کنند که به همین دلیل، از فرآورده‌های سوسیس و کالباس سالم‌تر است. باستورما از گوشت گاو تهیه می‌شود. رستوران لواش (lavash) در خیابان تومانیان ۲۱ (tumanyan 21) صبح‌ها املت باستورما سرو می‌کند که طرفداران زیادی دارد و گردشگران بسیاری آن را پیشنهاد کرده‌اند. لواش ویزاکارت و مستر‌کارت را هم قبول می‌کند و از اینترنت رایگان برخوردار است. البته باستورما در ارمنستان در همه‌جا پیدا می‌شود و شما می‌توانید مقداری بخرید و هر‌وقت از روز آن را بخورید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

اسماعیل رزم آرا

اسماعیل رزم آرا هستم علاقه مند به دنیای اینترنت و طراحی وب و همچنین راه اندازی سایت های اینترنتی در زمینه های مختلف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *